Hubertushoeve, Raadhuisstraat 4, Ohé en Laak Ohé en Laak, altijd wat te doen in de omgeving

Met de fiets:

Met strandweer kunt u heerlijk genieten langs de Maas. U kunt er wandelen of naar het dagstrand van de Maasterp gaan, dat op 700 meter van de woning ligt.
Is het weer iets minder dan pakt u de fiets om een van de vele fietsroutes te nemen. Of u gaat op eigenhoutje naar b.v. de Hompesche molen, de hoogste molen van Limburg, die op een steenworp afstand ligt. Daarna kunt u doorfietsen naar de jachthaven van Stevensweert, vervolgens langs het kanaal, over de sluis naar de binnenhaven van Maasbracht. Dan over de Maas richting Wessem en Thorn. Ook daar zijn jachthavens en pittoreske centra. Eenmaal uitgekeken in Thorn gaat u door richting Kinrooi (België). Bent u nog niet moe, dan verder naar Maaseik, via de Markt naar de brug over de Maas, Nederland weer in, om dan via Roosteren terug te keren naar Ohé en Laak. Heeft u in Kinrooi zadelpijn, dan raden wij u aan om het pontje naar Ohé te nemen, dan bent u zo weer thuis.

Met de auto:

Wilt u iets verder gaan dan is het de moeite waard om met de auto, via Maaseik richting Genk te gaan in België. In het centrum van Maaseik ligt een van de gezelligste pleintjes van de streek, waar u kunt genieten van een kop Belgische koffie of van een goede maaltijd. Iets voorbij Genk ligt de “Queen of the South”. En…. u weet niet wat u ziet!. Wilt u een kasteel laten verplaatsen of een bijzondere deur in uw huis, alles kan. Alleen al een kijkje nemen is meer dan de moeite waard en iets nuttigen in het restaurant en dan even een kijkje nemen op het toilet is ook al de moeite waard.
Wilt u naar het Zuiden, dan kunt u genieten van de Ardennen, om echt een buitenlands gevoel te krijgen.
Duitsland is ook dichtbij. Keulen, Aken en Düsseldorf, alle 3 de steden zijn een bezoek waard.
En wilt u toch niet zo ver weg, maar wel de hele wereld willen proeven, ga dan naar Mondo Verde Wereld Tuinen in Kerkrade.

Rondvaarten kunnen gemaakt worden vanuit Stevensweert, Maaseik (Ophoven) en Maastricht en natuurlijk kunt u het Rondje met het Pontje maken langs de verschillende dorpen aan de Maas. De rondvaart vanuit Maastricht naar Luik over de kanalen en door de verschillende sluizen met hun totale hoogteverschil van 45 meter is indrukwekkend.

Ook voor de kinderen is er het een en ander te doen. Zo kunt u naar Kinderstad in Heerlen, maar de Kasteeltuinen in Arcen, maar ook midgetgolfen of kegelen in Stevensweert.
En helemaal het einde voor groot en klein, naar het “Gaia Park Kerkrade Zoo”.

En in de winter, dan kunt u natuurlijk ook naar Snow World in Landgraaf.